Иновациите, които превръщат Samsung в технологичен лидер

Серия от предизвикателства през последната година, които изискваха бърза и адекватна адаптация, извадиха на преден план технологиите. Новите, иновативни технологии, които не само съпътвстват ежедневието ни – нещо повече – превръщат се в неотменим помощник.

Серия от индивидуални решения, отлично насочени както към личния, така и към професионалния ни живот, които Samsung представи тази година на CES 2021, не само внасят повече разнообразие в потребителското изживяване, но и ни представят една цялостна концепция за “новата нормалност”.

Едно е ясно - 2020 и 2021 са две години, които променят начина, по който работим, как се забавляваме, подхода в общуването ни. Samsung има нови решения за новата реалност

Изведнъж, някак по-бързо от очакваното, технологиите се превърнаха не само в средство за забавление и общуване, но и наш пръв помощник в професионалната ни работа. Дистанционният офис и дистанционното обучение представиха ново предизвикателство – как да направим така, че да ползваме по-интуитивни, по-лесни технологични решения, които в същото време са по-производителни и ни спестяват време. Научно-развойните отдели на Samsung не губиха време и представиха серия от иновации.

Днес нашият свят изглежда по различен начин и голяма част от нас са изправени пред нова реалност – такава, в която наред с други неща, нашият дом придобива по-голяма значимост“, каза Sebastian Seung, президент и ръководител на дивизия „Развойна дейност“ в модерния център за научни изследвания, който ръководи разработването на технологии за крайни потребители. Акцент в изследователската дейност е оптимизиране на технологичните изживявания у дома. „Нашите иновации са предназначени да осигурят по-персонализирани и по-интуитивни изживявания, които да са адаптирани към потребностите на потребителите и да им помогнат да дадат израза на емоциите си. Ние работим усилено, за да предложим иновации от следващо поколение с Изкуствен интелект като основен фактор за едно по-добро „утре“.”

    

Създаване на по-персонализирано потребителско изживяване

Случи се така, че през изминалата година, както вече стана дума, хората прекарваха повече време вкъщи. В един момент онази нова технология, която искаха да имат, се превърна в технология, от която се нуждаят.

За да работят, за да бъдат ефективни, за да управляват както личното, така и професионалното време.

Разчитайки на технологиите, потребителите откриха много решения, с които да направят своя живот по-лесен. Телевизорите бяха от ключово значение за забавлението – а понякога и за поддържане на добра форма. Таблетите се превърнаха в ключов инструмент за домашното обучение. Интелигентните хладилници помогнаха за планиране на пазаруване от разстояние и приготвяне на храна. Смартфоните бяха незаменими.

В края на 2020 година TM Roh, президент на Samsung Electronics Co., и директор на дивизия „Мобилни комуникации“, сподели своята визия за представянето на компанията през 2020 и бъдещите планове през 2021 г.

Той сподели, че технологиите са помогнали на потребителите да се приспособят към живота през 2020 г. Това е годината, която даде възможност на всеки от нас да се възползва пълноценно от безкрайния потенциал на технологиите и ни предложи персонализирани изживявания, които обогатяват живота ни и ни позволяват да изразяваме себе си.

Samsung развива технологии в съзвучие с новаторския дух и насърчава потребителите да търсят решения, които да ги удовлетворяват и да правят ежедневието им по-лесно и приятно. Никога не сме вярвали в т. нар. универсално мобилно изживяване, универсално технологично решение – една и съща технология не може да пасва на всекиго“, коментира TМ Roh.

През изминалата 2020 година Samsung продължи да следва своята мисия и да проправя нови пътища в света на технологиите, които оформят следващата ера в мобилните иновации. Визията за интелигентна свързаност – т. нар. екосистема на Samsung, в чийто център са мобилните устройства, се превърна в реалност. През 2020 г. 5G технологиите, в които Samsung е пионер в продължение на повече от десетилетие, започнаха да привличат вниманието на все повече хора. Компанията завърши годината с двайсет устройства с 5G, част от екосистемата на Galaxy, представени на пазара.

Обещанието на Samsung: през 2021 година всеки да има достъп до най-новите мобилни технологии

Вярвам, че всеки трябва да има достъп до най-новите мобилни технологии и набор от продуктови решения, които предлагат неограничено, персонализирано изживяване. През 2021 Samsung ще разширява портфолиото си от сгъваеми продукти, така че тази новаторска категория да бъде по-достъпна за всички“, споделя своя поглед към бъдещото TM Roh.

В началото на 2021 година Samsung спази обещанията си и представи серия от иновации. Продължаващите инвестиции на Samsung в технологии, които се адаптират към променящия се начин на живот, позволяват на компанията да върви в крак с бързите промени. Сред ключовите иновации, които компанията представи, са:

  • Samsung Bespoke 4-Door Flex: Това е актуалната версия на хладилника Bespoke, която се предлага със сменяеми панели – в различни и разновидности по отношение на материалите. Те позволяват на потребителите да регулират своя хладилник по отношение на формата и функцията.  Samsung Bespoke 4-Door Flex се предлага и с двоен автоматичен ледогенератор, който прави не само обикновен лед с кубчета, но и натрошен лед, за да отговаря на различни предпочитания за студени напитки.
  • 110-инчов MICRO LED: Този нов телевизор разполага със самостоятелно осветени неорганични LED-диоди с тънка рамка с т.нар. Инфинити скрийн. Какво е отличителното тук? Този “infinity screen” се слива идеално с пространство в помещението. Резултатът е невероятно завладяващо визуално изживяване с изумително качество на картината. 110-инчовият светодиод MICRO включва „4Vue“-технология (Quad View), опция за гледане на четири екарана – така, че можете да сте в крак с няколко спорта наведнъж или да гледате уроци, докато играете видео игра.
  • Лайфстайл телевизори: Новата гама телевизори на Samsung включва The Serif, The Frame, The Sero и The Terrace – наскоро пуснатия в продажба 4K QLED външен телевизор – както и Samsung The Premiere, 4K лазерен проектор за истинско кино-изживяване.
  • SmartThings Cooking: Новата услуга от Samsung SmartThings е създадена, за да направи кулинарното пътуване безпроблемно. Автоматично планиране на храненията, задвижвано от Whisk’s Food изкуствен интелект, препоръчва ястия за цялата седмица, създава списъци за пазаруване с необходимите съставки и се свързва с магазините за хранителни стоки директно от Family Hub™ функцията на хладилника или от мобилния екран. Рецептите могат да се изпращат директно до синхронизирани устройства на Samsung, за да се сведат до минимум неприятностите и грешките. Не е ли хубаво?
  • Samsung Health Smart Trainer на телевизори Samsung 2021: Samsung Health безпроблемно превръща дома в личен фитнес, а новата функция Smart Trainer проследява и анализира движенията в реално време, точно като личен треньор – по време и след тренировка. Smart Trainer предоставя обратна връзка относно физическата форма, помага на потребителите да преброят повторенията си и да изчислят изгорените калории.

И това не е всичко: Samsung отдавна е в челните редици на иновациите в областта на Изкуствения интелект и роботиката.

Компанията използва седемте си глобални изследователски центъра за изкуствен интелект, за да подобри технологиите.

Изкуственият интелект и роботите като част ежедневието, включително в домакинството

Чрез въвеждането на Изкуствен интелект в своите продукти, Samsung трансформира домакинските дейности и технологичните изживявания у дома – от перални машини, които оптимизират използването на вода, перилни препарати и цикли на пране, до телевизори с Quantum процесор, които могат да оптимизират HD съдържание до 8K резолюция, благодарение на изкуствен интелект.

Samsung вярва, че следващите ключови иновации, които са в сърцето на нейната мисия като компания, ще дойдат от бъдещите поколения и именно младите хора ще бъдат ключови за развитието следващите технологични промени. Ето защо компанията инвестира в образованието на млади хора по целия свят в сферата на технологиите в рамките на програмата си Samsung Solve for Tomorrow, като насърчава младите хора да търсят креативни технологични подходи за решаване на обществено значими предизвикателства. А програмата Samsung Innovation Campus помага на студентите да развиват своите личностни качества и технически способности с цел да се реализират по-добре и да бъдат по-конкурентноспособни , излизайки на пазара на труда.

В рамките на пресконференцията си по време на CES 2021, Samsung представи решенията на компанията по отношение на по-добра достъпност на хора с увреждания при използване на технологичните продукти на компанията. Приложението SeeColors е създадено в помощ на онези, които страдат от цветна слепота, като им дава възможност сами да тестват типа далтонизъм, от който страдат и според резултата си да рекалибрират цветовите настройки на телевизора за по-добро зрително изживяване. Функцията Sign Language Zoom, интегрирана в телевизорите, гарантира на всеки възможността да се възползва максимално от технологиите.

И не на последно място – представата за това колко предизвикателно може да бъде да запазиш баланса между дигиталния и аналогов свят вдъхнови Samsung да развие функционалността Digital Wellbeing. Тя помага на потребителите да управляват времето, прекарано в дигиталния свят – така че да използват технологиите, за да живеят по-добър живот и да се чувстват силни и подготвени.

Новата екосистема продукти на Samsung логично поставя в центъра и следващото поколение мобилни телефони, каквито са тези от флагманската серия Galaxy S21. Какво е важното? При серията смартфони Galaxy S21 се въплъщават именно тези идеи на Samsung за по-персонализирано и богато изживяване. Изключителните постижения на компанията вече отличават смартфоните с нови възможностите по отношение на камерите, както така и на дисплея. Не би било пресилено да се твърди, че дизайнът на смартфоните изпреварва времето си.

Samsung Galaxy S21 Ultra е поредният пример за лидерската позиция на Samsung при технологичните иновации. „Целта ни е да предложим на потребителите персонализирани изживявания, които обогатяват живота им и им дават възможност да дадат израз на емоциите и стила си“, коментира TM Roh, президент на Samsung Electronics и ръководител на дивизия „Мобилни устройства“. „Предвид това колко важни са технологиите в живота ни през тези времена, искахме да направим още един скок напред и да разширим границите на това, което може да прави смартфонът.

Ако 2020 утвърти Samsung като лидер и иноватор в света на технологиите, то през 2021 цялата екосистема иновативни устройства на Samsung ще бъдат поставени и в нова среда, заради все по-широкото интегриране на 5G мрежите от операторите в света. Очакванията ни са за една изключително интересна година.