Започват предварителните продажби за сензационния сгъваем Samsung Galaxy Z Flip 5G във VIVACOM

От 17.02.2021 VIVACOM започва предварителните продажби на сензационния сгъваем флагман – Samsung Galaxy Z Flip 5G. До 23:59 ч. на 12.03.2021 г. всички клиенти на оператора, които са регистрирани във VIVAOnline, могат да заявят предварителна поръчка за устройството на сайта на VIVACOM.

Иновативният сгъваем смартфон съчетава последните новости от света на технологиите и осигурява на потребителите стилен дизайн, комбиниран с функционалност и компактност. Устройството има матирано покритие на гърба, което придава на новите цветове Mystic Bronze и Mystic Grey, още по-голяма елегантност.

Samsung Galaxy Z Flip 5G работи с пълна функционалност в 2G, 3G и 4G мрежата на VIVACOM. Очаква се старт на работата в 5G мрежата на VIVACOM през 2021 г., след обновяване на софтуера от страна на производителя.

Z Flip 5G разполага с 6.7-инчов Dynamic AMOLED FHD+ дисплей с резолюция 1080 х 2636 пиксела и съотношение на екрана 21:9. За гладкото и удобно сгъване и разгъване, моделът използва сгъваемия стъклен дисплей Инфинити Flex с патентовано Ултра тънко стъкло (UTG) на Samsung и скритата панта (Hideaway Hinge) на Galaxy Z Flip, подкрепена от двоен CAM механизъм, което го прави по-лек, здрав и елегантен.

Благодарение на тази технология смартфонът може да стой стабилен при пълно разгъване и сгъване, а също и да стой отворен под различни ъгли като екран на лаптоп. Скритата панта интегрира технологията на Samsung против замърсяване, която използва специални найлонови влакна, за да отблъсква замърсявания и прах от устройството.

Производителността на Galaxy Z Flip 5G се гарантира от високоскоростния 8-ядрен процесор SnapDragon 865+, в комбинация с 8 GB RAM памет и 256 GB памет за съхранение на любимите файлове и мигове. Моделът има издръжлива батерия с капацитет 3300 mAh и поддържа бързо и безжично зареждане.

Камерата на устройството предлага изцяло ново изживяване на потребителите. Сгъваемият смартфон е снабден с 10 МР предна камера по Dual pixel технология и двойна основна камера с 12 МР ширикоъгълен и 12 МР ултраширокоъгълен обектив, обхващащ 123 градуса от зрителното поле. Устройството има вградена функция за заснемане без използване на ръце, която осигурява изглед на заснетото на горния дисплей и възможност за удобно управление на долния.

Galaxy Z Flip 5G използва и „Фокус на живо“, за по-голямо изпъкване на основния обект, може лесно да превключва между предна и задна камера по време на запис на видео, а функцията Super Steady осигурява заснемане на видеа без излишно трептене.

Гърбът на Z Flip е с покритие Gorilla Glass 6, против надраскване. Смартфонът има страничен сензор за пръстови отпечатъци и поддържа възможността за лицево разпознаване в разгънато състояние.