Трябва ли ви нов 5G-телефон? Вече да.

Все повече нови 5G-мобилни телефони се появяват на пазара и тенденцията за нови премиери остава постоянна.  Заедно с това – цените намаляват, съвсем скоро мобилните 5G телефони ще бъдат и максимално субсидирани от мобилните оператори, за да бъдат на достатъчно атрактивни цени. Въпросът е – когато все още 5G-мрежата не е с максимално покритие – струва ли си да инвестирате в нов 5G телефон?

Нов 5G-телефон? Да, струва си.

Причините да се впуснете в нова 5G-авантюра са няколко:

– 5G вече съвсем не е технология на бъдещето. Все повече оператори предлагат услугата, тя е достъпна и реално може да се ползва. Далеч по-бързата връзка от LTE ще ви главозамае в началото – скоростите са толкова впечатляващи, че ще използвате мобилния си телефон по нов начин. Гледане на филми, видеовръзки, сваляне на големи файлове. Без усилие.

Като говорим за скорост е резонно да попитате за сравнение. Все по-често тестовете са следните – представете си, че искате да свалите 3-часов филм от Netflix. С помощта на 5G това става за по-малко от 3 минути. И това е факт. При предишната LTE-мрежа времето за сваляне е около 4 пъти повече.

– 5G покритието е все по-мащабно. Операторите постепенно, макар големите разходи, изграждат сериозна мрежа. Наличието на достъпни крайни устройства прави ползването на услугата атрактивна – абонатите харесват преимуществата на 5G и това кара операторите да разширяват обхвата на мрежата. Ако доскоро наличието на 5G-мрежа бе просто технологична гордост за телекомуникационните оператори, то днес изграждането й е част от плановете за разширяване.

– наличието на 5G-свързаност в един нов мобилен телефон го прави адекватен на времето си, но и на бъдещето. Едва ли скоро ще има толкова мащабна еволюционна промяна, тъй че това е инвестиция в дългосрочен план. Поне в близките две-три години не би трябвало да се ви се налага да сменяте мобилния си телефон. Нещо повече – ще бъдете в крак с тенденциите, използвайки максимално новите възможности.