Най-достъпният 5G мобилен телефон? Samsung Galaxy A32

Едно от най-често подмятаните притеснения за 5G – видите ли, все още няма достатъчно приемлив в ценово отношение мобилен телефон, който да поддържа 5G, вече не е актуално. Мина седмица след обявяването на прословутите вече 279 евро – толкова струва 64GB-версията на последния смартфон на Samsung, който може да откриете под номерация А32.

Ключовите характеристики? 6.5-инчов 1600 x 900 дисплей, 5,000mAh батерия, 48-мегапикселова основна камера, 13-мегапикселова селфи камера. Вероятният процесор, който Samsung използва за телефона, без да е конкретно обявен, е 2.0GHz Dimensity 720. Наличието на microSD позволява лесно да разширите паметта на устройството.

Защо това е важно? Разбира се, наличието на 5G-свързаност все още не е толкова силно основание, за да сменят крайните потребители телефоните си, но все пак е важно начало за по-бързата интеграция на 5G. Повече ползватели ще убедят и телекомите да инвестират по-бързо в необходимата мрежа. Заедно с това, когато веднъж ползвателите се убедят в предимствата на 5G, едва ли ще искат да се върнат към предишна технология.

Прогнозите на водещите анализаторски компании посочват, че 2021 година ще бележи силно присъствие на достъпни 5G-телефони.